Vattnet ock saften kokas upp, socker efter smak tillsättes, ock soppan avredes med potatismjölet ntrört i litet kallt vatten, får ett gott uppkok och serveras med apelsinerna skurna i skivor. 1 kkp russin Sagogrynen sköljas och sättas pa med vattnet och citronskalet. Russinen sköljas och kokas för sig i en kastrull och hällas i soppan, då grynen äro klara. Äggulorna, sockret, citronsaften och vinet vispas väl tillsammans i soppskålen, och soppan hälles i under staik vispning, varefter den avsmakas. Serveras med skorpor. Vattnet kokas upp med kanelen, sagogrynen sköljas och läggas i; likaså de rensade och sköljda russinen. Sockret och saften tillsättas, och soppan får koka, tills grynen äro klara. Soppan avsmakas och serveras med skorpor.
Ingredienser:
- 1 1/4 liter vatten
- 4 deciliter apelsinsaft (socker)
- 2 apelsiner
- 2 msk. potatismjöl
för 6 personer
- Logga in eller registrera dig för att kunna kommentera