Vattnet ock saften kokas upp, socker efter smak tillsättes, ock soppan avredes med potatismjölet ntrört i litet kallt vatten, får ett gott uppkok och serveras med apelsinerna skurna i skivor. 1 kkp russin Sagogrynen sköljas och sättas pa med vattnet och citronskalet. Russinen sköljas och kokas för sig i en kastrull och hällas i soppan, då grynen äro klara. Äggulorna, sockret, citronsaften och vinet vispas väl tillsammans i soppskålen, och soppan hälles i under staik vispning, varefter den avsmakas. Serveras med skorpor. Vattnet kokas upp med kanelen, sagogrynen sköljas och läggas i; likaså de rensade och sköljda russinen. Sockret och saften tillsättas, och soppan får koka, tills grynen äro klara. Soppan avsmakas och serveras med skorpor.

 

Ingredienser:

  • 1 1/4 liter vatten 
  • 4 deciliter apelsinsaft (socker) 
  • 2 apelsiner 
  • 2 msk. potatismjöl 

för 6 personer

Inlagt av aigorb sön, 01/08/2023 - 14:51