1. Lika stora, vackra apelsiner utväljas.
  2. De sköljas väl och torkas.
  3. På halva apelsinen tages skalet bort med undantag av en 1/2 cm. bred remsa, som får bilda grepe.
  4. Fruktköttet tages ut väl, och korgens kanter samt grepen skäras ut i något vackert mönster.
  5. Korgarna läggas i kallt vatten 1/2 timme, få rinna av och fyllas med apelsin snö.
  6. Vid beredningen av apelsin snö vispas grädden till hårt skum.
  7. Allt det vita på apelsinskalet tages bort, skalet hackas fint och blandas ned i grädden jämte apelsinsaften, sockret och det sköljda och i litet ljumt vatten upplösta gelatinet.
  8. Korgarna ställas ut på svalt ställe, så att krämen stelnar.
  9. Den garneras sedan med vispad grädde och serveras med bakelser, t. ex. mandelberg.

 

 

Ingredienser:

  • 12 apelsiner
  • Apelsin snö:
  • ½ liter tjock grädde
  • skalet av 1 apelsin
  • 3 msk. socker
  • 4 blad gelatin

för 6 personer

Inlagt av aigorb sön, 01/08/2023 - 14:51