- Lika stora, vackra apelsiner utväljas.
- De sköljas väl och torkas.
- På halva apelsinen tages skalet bort med undantag av en 1/2 cm. bred remsa, som får bilda grepe.
- Fruktköttet tages ut väl, och korgens kanter samt grepen skäras ut i något vackert mönster.
- Korgarna läggas i kallt vatten 1/2 timme, få rinna av och fyllas med apelsin snö.
- Vid beredningen av apelsin snö vispas grädden till hårt skum.
- Allt det vita på apelsinskalet tages bort, skalet hackas fint och blandas ned i grädden jämte apelsinsaften, sockret och det sköljda och i litet ljumt vatten upplösta gelatinet.
- Korgarna ställas ut på svalt ställe, så att krämen stelnar.
- Den garneras sedan med vispad grädde och serveras med bakelser, t. ex. mandelberg.
Ingredienser:
- 12 apelsiner
- Apelsin snö:
- ½ liter tjock grädde
- skalet av 1 apelsin
- 3 msk. socker
- 4 blad gelatin
för 6 personer
- Logga in eller registrera dig för att kunna kommentera