Apelsinerna torkas med en fuktig duk och skalas. På skalen skäres allt det vita bort. De skäras sedan i fina strimlor och kokas med litet vatten i 10 min.
Vattnet silas ifrån, nytt kallt vatten hällos på, och i detta få skalen koka ytterligare 10 min. Vattnet silas ifrån, och för tredje gången hälles nytt vatten pa, sa mycket att det star jämt över skalen. Häri kokas nu skalen, tills de bli mjuka.
Apelsinerna skäras i klyftor, alla kärnor och hinnor tagas bort, och fruktköttet lägges till skalen jämte sockret.
Marmeladen får så koka, tills den är klar och tämligen tjock. Under kokningen röres marmeladen om da och da och skummas noga.
Då mesta hettan avgått, öses den upp i värmda glasburkar.
Ingredienser:
- 1 kg. apelsiner
- 3 / 4 — 1 kg. strösocker
- vatten
- Logga in eller registrera dig för att kunna kommentera