- Äggulorna, sockret, den tunna grädden samt de rivna apelsin- och citronskalen blandas i en kastrull
- och få under stark vispning sjuda över elden, tills krämen tjocknar.
- Den hälles då genast upp och under fortsatt vispning svalna.
- Därefter tillsättas apelsinsaften och det sköljda, i litet ljumt vatten upplösta gelatinet.
- Sist nedröres den till hårt skum slagna grädden.
- Krämen fylles i en med kallt vatten ursköljd form och ställes ut att stelna.
- När den skall serveras, doppas formen ett ögonblick i ljumt vatten, och krämen stjälpes upp.
- Serveras med bakelser.
Ingredienser:
- 3 äggulor
- skalet av 1 apelsin
- 40 gr. strösocker
- saften av 4 apelsiner
- 2 del. tunn grädde
- 5 blad gelatin
- skalet av 1/2 citron
- 3 del. tjock grädde
- Logga in eller registrera dig för att kunna kommentera