1. Äggulorna, sockret, den tunna grädden samt de rivna apelsin- och citronskalen blandas i en kastrull
  2. och få under stark vispning sjuda över elden, tills krämen tjocknar.
  3. Den hälles då genast upp och under fortsatt vispning svalna.
  4. Därefter tillsättas apelsinsaften och det sköljda, i litet ljumt vatten upplösta gelatinet.
  5. Sist nedröres den till hårt skum slagna grädden.
  6. Krämen fylles i en med kallt vatten ursköljd form och ställes ut att stelna.
  7. När den skall serveras, doppas formen ett ögonblick i ljumt vatten, och krämen stjälpes upp.
  8. Serveras med bakelser.

Ingredienser:

  • 3 äggulor
  • skalet av 1 apelsin
  • 40 gr. strösocker
  • saften av 4 apelsiner
  • 2 del. tunn grädde
  • 5 blad gelatin
  • skalet av 1/2 citron
  • 3 del. tjock grädde
för 6 personer
Inlagt av aigorb sön, 01/08/2023 - 14:51