Citronen torkas, det gula skalet avrives mot sockret, och saften pressas ut.
Apelsinerna skäras itu, och saften pressas ut. Sockret, citron och apelsin saften samt vattnet hällas i en kastrull och sättas över elden. När blandningen är varm, tillsättes det spolade och i litet varmt vatten upplösta gelatinet samt de söndervispade äggvitorna, och blandningen får under vispning ett kort uppkok.
Geléet silas sedan genom en i hett vatten urvriden servett eller silduk. Det första geléet, som rinner igenom, är ej klart, utan hälles tillbaka i servetten.
Det klara geléet hälles i geléskål eller i en med kallt vatten sköljd geléform och ställes ut att stelna. Det garneras med litet stelnat och sönderhackat gelé.
Ingredienser:
- 375 gr. toppsocker
- skal och saft av 1 citron
- saften av 12 apelsiner
- 1 liter vatten
- 45 gr. gelatin
- 2 äggvitor
för 6 personer
- Logga in eller registrera dig för att kunna kommentera