Smöret skiras och blandas med de stötta skorporna. Ansjovisarna rensas, benas ur, hackas fint och röras i. Aggen vispas tillsammans med mjölken och litet socker och ned blandas. Smeten hälles i smorda och brödbeströdda små pastejformar samt gräddas i ugn 15 — 20 min. Formarna stjälpas upp, bullarna läggas upp på serveringsfatet, garneras med hårdkokta, hackade ägg och serveras med ärter och skirat smör.

 

Ingredienser:

  • 60 gr. smör 
  • 1 ½ kkp stötta skorpor 
  • 18 ansjovisar 
  • agg 
  • 7 — 8 deciliter oskummad mjölk 
  • socker 

Till formarna: 

  • 1 ½ msk. smör, 
  • 4 msk. stötta skorpor 

Till garnering: 

  • 2 ägg 

för 6 personer

Inlagt av aigorb sön, 01/08/2023 - 14:51