Ananasspadet, vattnet, sockret ocb citronsyra efter smak upphettas i en kastrull. Det spolade och i litet varmt vatten upplösta gelatinet tillsättes, äggvitan vispas i, varefter allt får ett kort uppkok. Geléet silas genom en i bett vatten urvriden servett eller silduk. Ett par kaffekoppar av det klara geléet slås på botten av en vattensköljd kransform, ocb detta ställes ut att stelna. Formen fylles därefter med ananas skuren i vackra skivor, ocb sist nedbälles resten av geléet. Det ställes åter ut att stelna, varefter geléet stjälpes upp. 6-lacer.  

 

Ingredienser:

  • 1 burk ananas 
  • 1 liter vatten 
  • 200 gr. socker citronsyra 
  • 25 gr. gelatin 
  • 2 äggvitor 

för 6 personer

Inlagt av aigorb sön, 01/08/2023 - 14:51