- Till denna a-la-daube tages helst av laxryggen, emedan ryggbonct innehåller mycket gelatin och sådant därför oj behöver tillsättas.
- Laxen skäres i bitar och sättes på elden tillika med kryddorna och dill stjälkarna i varmt vatten och får sakta koka,
- tills den är mjuk, men ej så att den faller sönder.
- Den tages upp och lägges ned i en vacker a-la-daube-form.
- De vackraste bitarna läggas på botten och på sidorna.
- Spadet klaras med äggvitorna, silas genom servett eller silduk och hälles över fisken.
- A-la-dauben ställes ut på kallt ställe att stelna, stjälpes upp och garneras med dill.
Ingredienser:
- 1 ½ kg. lax
- 1 ½ msk. salt
- några kryddpepparkorn
- 1 ½ lit, vatten
- dill stjälkar
Till geléet:
- 3 /4liter fiskspad,
- 2 äggvitor
för 6 personer
- Logga in eller registrera dig för att kunna kommentera