Hönset plockas, svedes, tages ur och kokas tillsammans med kryddorna i vattnet, tills det kännes fullt mört. Skinnet dragés av. Köttet löses från benen och skäres i vackra bitar. Buljongen sättes pa jämte köttext raktet, sojan och det sköljda, i litet hett vatten upplösta gelatinet. När blandningen är varm, ivispas de sönderslagna äggvitorna, och det hela får under vispning ett gott uppkok samt silas genom en i hett vatten urvriden servett eller silduk. Det klara gelét hälles på bottnen av en vattensköljd ä-la-daube-form och ställes ut att stelna. Formen garneras med hårdkokta ägg, rödbetor och persilja. De vackraste bitarna (de ljusaste) läggas på bottnen och på sidorna. Formen fylles med det övriga köttet, och resten av gelét hälles försiktigt över. A-la-dauben ställes pa kallt ställe att stelna.
Ingredienser:
1 höns vatten 1 msk. salt 5 vitpepparkorn Till gelét: 1 liter av spadet några droppar sockersoja 2 tsk. köttextrakt 8 — 10 blad gelatin 2 äggvitor Till garnering : 1 hårdkokt ägg (rödbetor) persilja i för 6 personer- Logga in eller registrera dig för att kunna kommentera