Fisken kokas i kort spad på vanligt sätt. Fiskbuljongen sättes på tillsammans med vinet ock det i litet hett vatten upplösta gelatinet. När blandningen är varm, vispas do till lätt skum slagna äggvitorna i, ock geléet får under vispning ett kort uppkok. Spadet silas genom en i hett vatten urvriden servett eller silduk. Det klara geléet källes på botten av en vattensköljd ä-la-daube-form ock ställes ut att stelna. Formen garneras mod persilja ock fylles därefter med fisken, skuren i vackra bitar. Resten av geléet källes försiktigt över, ock ä-la-dauben får stelna på kallt ställe.  

 

Ingredienser:

  • 1½ kg. fisk 
  • 1 / 2 msk. salt 
  • 1/ 2 liter vatten 

Till geléet: 

  • 1 liter fiskbuljong 
  • 2 msk. vatten 
  • 4 msk. vitt franskt vin
  •  2 äggvitor 
  • 10 blad gelatin 

Till garnering: persilja för 6 personer

Inlagt av aigorb sön, 01/08/2023 - 14:51