Fisken kokas i kort spad på vanligt sätt. Fiskbuljongen sättes på tillsammans med vinet ock det i litet hett vatten upplösta gelatinet. När blandningen är varm, vispas do till lätt skum slagna äggvitorna i, ock geléet får under vispning ett kort uppkok. Spadet silas genom en i hett vatten urvriden servett eller silduk. Det klara geléet källes på botten av en vattensköljd ä-la-daube-form ock ställes ut att stelna. Formen garneras mod persilja ock fylles därefter med fisken, skuren i vackra bitar. Resten av geléet källes försiktigt över, ock ä-la-dauben får stelna på kallt ställe.
Ingredienser:
- 1½ kg. fisk
- 1 / 2 msk. salt
- 1/ 2 liter vatten
Till geléet:
- 1 liter fiskbuljong
- 2 msk. vatten
- 4 msk. vitt franskt vin
- 2 äggvitor
- 10 blad gelatin
Till garnering: persilja för 6 personer
- Logga in eller registrera dig för att kunna kommentera