Revbenspjället knäckes, tvättas därefter med en duk doppad i bett vatten ocli gnides in med peppar ocb salt. Äpplena sköljas och torkas väl, befrias från kärnhusen och skäras i skivor, som doppas i sockret. Revbenspjället bredes ut med den beniga sidan uppåt och belägges med äppelskivorna och de sköljda katrinplommonen. Det hoprullas och bindes om på tre ställen med segelgarn, förut doppat i kokande vatten. Köttet brynes därefter i en stekgryta, spädes med kokande vatten och får steka med tätt slutande lock, tills köttet är mört, vartill åtgår omkr. 2 tim. Det tages upp, segelgarnet tages bort, och köttet skäres i vackra bitar, vilka läggas upp högt på varmt fat och garneras med äppelskivorna och plommonen. Såsen beredes enligt allmänna regler för såser. Fläskkotletterna ansas och bultas väl, begjutas med citronsaften och få ligga på varandra ½ tim. De penslas därefter med de uppvispade äggen och vändas i en blandning av saltet, vitpepparn, do stötta skorporna och sås.
Ingredienser:
- 1 ½ kg. revbenspjäll
- ½ tsk. vitpeppar
- 1 msk. salt
- 1 msk. socker
- 1 hg. katrinplommon
- ½ liter kokande vatten
- 6 äpplen
Sås:
- köttsky,
- 1 msk. mjöl
- buljong
- 1 msk. salt
Till stekning:
- 3 msk. smör
för 6 personer
- Logga in eller registrera dig för att kunna kommentera