Mjölet siktas i ett fat ock blandas med saltet. Äggen vispas med mjölken ock nedröras i mjölet under kraftig vispning. Smeten får sedan stå 1 tim., för att mjölet skall svälla. Äpplena skalas, skäras i bitar, fräsas i smöret jämte sockret, tills de äro nästan mjuka. De sias därefter i den med kallt smör smorda pannan, smeten far en kraftig vispning och hälles över äpplena. Pannkakan gräddas i god, men ej för stark ugnsvärme. Den stjälpes upp på fat och överströs med socker.

 

Ingredienser:

  • 2 ½ kkp mjöl 
  • 1 tsk. salt 
  • 2 ägg 
  • 1 liter mjölk 
  • 2 liter äpplen 
  • 1 kkp socker 
  • 1 ½ msk. smör 

Till pannan: 

½ msk. smör

 för 6 personer

Inlagt av aigorb sön, 01/08/2023 - 14:51