- Smöret tvättas och röres, tills det blir vitt.
- Äggen och sockret röras väl tillsammans och blandas sedan med det rörda smöret.
- Vetemjölet siktas med hjorthornssaltet och arbetas in i degen jämte det finrivna citronskalet.
- En form smörjes med smör och bröd beströs.
- Mördegen kavlas ut till omkr. ½ cm. tjocklek, och härmed beklädes bottnen av formen, varefter den sättes in i ugnen att halv gräddas.
- När den sedan något kallnat, beklädas formens kanter med deg, äppelmoset lägges i, och överst lägges ett lock av degen.
- Den sättes åter in i ugnen att genom gräddas, varefter den stjälpes upp och serveras.
Ingredienser:
Mördeg:
- 200 gr. smör
- 2 ägg
- 200 gr. socker
- skal av 1/3 citron
- ¼ tsk. hjorthorns salt
- 150 gr. mjöl
Till fyllning:
- 2 kkp äppelmos
Till formen:
- 1 msk. smör
- 2 msk. stötta skorpor
för 6 personer
- Logga in eller registrera dig för att kunna kommentera