Äpplena skalas ock skäras i klyftor, det gula skalet av citronen avrives nätt, ock saften pressas ut.

Äpplena läggas i en kastrull med smöret, sockret, citronsaften ock citronskalet samt skakas över elden, tills äpplena äro mjuka. De läggas då i en smord paj form, vilken dock bör fyllas endast till hälften.

Äggvitorna vispas till hårt skum, sockret nedröres försiktigt, ock marängmassan bredes ut över äpplena. Pajformen sättes in i svag ugnsvärme ock får stå, tills marängen är ljusgul. Den serveras varm eller kall med vispad grädde.

Till formen: ½ msk. smör

Ingredienser:

  • 15 goda äpplen
  • 1 ½ msk. smör
  • 1 ½ kkp socker skal ocli saft av ½ citron

Maräng massa:

  • 3 äggvitor
  • 6 msk. strösocker

för 6 personer

Inlagt av aigorb sön, 01/08/2023 - 14:51