Äpplena skalas ock skäras i klyftor, det gula skalet av citronen avrives nätt, ock saften pressas ut.
Äpplena läggas i en kastrull med smöret, sockret, citronsaften ock citronskalet samt skakas över elden, tills äpplena äro mjuka. De läggas då i en smord paj form, vilken dock bör fyllas endast till hälften.
Äggvitorna vispas till hårt skum, sockret nedröres försiktigt, ock marängmassan bredes ut över äpplena. Pajformen sättes in i svag ugnsvärme ock får stå, tills marängen är ljusgul. Den serveras varm eller kall med vispad grädde.
Till formen: ½ msk. smör
Ingredienser:
- 15 goda äpplen
- 1 ½ msk. smör
- 1 ½ kkp socker skal ocli saft av ½ citron
Maräng massa:
- 3 äggvitor
- 6 msk. strösocker
för 6 personer
- Logga in eller registrera dig för att kunna kommentera