Smör och mjöl sammanfräsas och röras ut med grädden, så att det blir en lös smet. När mesta hettan avgått, tillsättas äggulorna en i sänder jämte salt och peppar efter smak. Sist nedskäras de till hårt skum slagna äggvitorna. Massan slås i smord och brödbeströdd kransform och gräddas i vattenbad i ordinär ugnsvärme omkr. 20 min. Den stjälpes upp på runt fat. Hålet i mitten fylles med stuvad sparris. Äggstanningen garneras runt omkring med den upphettade stångsparrisen och serveras med rört smör. Sparrisstuvningen beredes som sparrisstuvningen .
Ingredienser:
- 2 msk. smör
- 4 msk. mjöl
- 2 kkp grädde
- 5 ägg
- salt
- vitpeppar
Till formen:
- 1 ½ msk. smör,
- 2 msk. stötta skorpor
Stuvad sparris:
- ½ msk. smör
- 1 kkp grädde
- 1 msk. mjöl
- 1 burk omelettsparris (pa 1/4 lit.)
Stångsparris:
- 1 burk sparris
- 1 hg. smör
för 6 personer
- Logga in eller registrera dig för att kunna kommentera