Smör och mjöl sammanfräsas och röras ut med grädden, så att det blir en lös smet. När mesta hettan avgått, tillsättas äggulorna en i sänder jämte salt och peppar efter smak. Sist nedskäras de till hårt skum slagna äggvitorna. Massan slås i smord och brödbeströdd kransform och gräddas i vattenbad i ordinär ugnsvärme omkr. 20 min. Den stjälpes upp på runt fat. Hålet i mitten fylles med  stuvad sparris. Äggstanningen garneras runt omkring med den upphettade stångsparrisen och serveras med rört smör. Sparrisstuvningen beredes som sparrisstuvningen .

 

Ingredienser:

  • 2 msk. smör 
  • 4 msk. mjöl 
  • 2 kkp grädde 
  • 5 ägg 
  • salt 
  • vitpeppar 

Till formen: 

  • 1 ½ msk. smör, 
  • 2 msk. stötta skorpor 

Stuvad sparris: 

  • ½ msk. smör 
  • 1 kkp grädde 
  • 1 msk. mjöl 
  • 1 burk omelettsparris (pa 1/4 lit.) 

Stångsparris: 

  • 1 burk sparris
  •  1 hg. smör 

för 6 personer

Inlagt av aigorb sön, 01/08/2023 - 14:51